Mini Koszyk

Zadzwoń do nas +48 505 945 675

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 100zł InPost oraz 200zł DPD

NIP: 5882461673

PRZEPIS NA PUCHARKI Z DESERTEM TOFFIFEE

Recepta (dla pucharków 6 x 160ml):
Link do pucharków KLIKNIJ

100 g gorzkiej czekolady
100 ml (1/2 szklanki) śmietany do ubijania
1 opakowanie Toffifee (12 sztuk) + 6 do dekoracji
250 g (1 szklanka) mascarpone lub miękkiego sera
250 ml (1 szklanka) śmietany do ubijania
50 g (1/4 szklanki) karmelu lub dulce de leche
50 g (1/4 szklanki) Nutelli
100 ml (1/2 szklanki) śmietany do ubijania
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

100 gram czekolady kroimy na wióry, następnie przesypujemy do miski i dodajemy 100ml śmietany do ubijania, mieszamy i podgrzewamy w mikrofalówce lub na parze. Po podgrzaniu ponownie mieszamy.

Zostawiamy na później.

12 sztuk Toffifee kroimy na kawałki. Do miski dodajemy 250g mascarpone i ubijamy przez minutę, następnie dodajemy 250ml śmietany do ubijania i mieszamy, aż powstanie delikatny krem. 

Dzielimy na dwie równe porcje.

Do porcji 1 dodajemy karmel i mieszamy, następnie do drugiej Nutelle i również mieszamy.

Do miski wlewamy 100ml śmietany do ubijania, łyżeczkę cukru i trochę ekstraktu waniliowego. Ubiajmy na sztywno.

Do pucharków kolejno nakładamy:

Krem karmelowy,
Kawałki Toffifee,
Krem nutella,
Czekoladę.
Odstawiamy do lodówki na godzinkę i nakładamy bitą śmietanę oraz ozdabiamy toffifee.

Proporcje nakładania jak na zdjęciach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Darmowa wysyłka InPost

Na zamówienie powyżej 100zł

Łatwy 14 dniowy zwrot

14 dniowa gwarancja zwrotu

Gwarancja zadowolenia

Wysoka jakość produktów

100% Bezpieczny koszyk

Blik / MasterCard / Visa